Gruppträning

Pilates

En träningsform som går från insidan och ut. Den stärker bålen och de inre musklerna. Mycket fokus ligger på andningen vilket ger minskad stress. Under övningarna arbetar man även med flexibilitet och det är en lugn träningsform. Målet med träningen är att bli mer flexibel, stärka bålen och liksidigheten samt ge muskelkontroll.

Passets längd:
60 min

HIIT

Står för högintensiv intervallträning. Vi använder i huvudsak övningar där vi använder hela kroppen med kroppsvikten som motstånd/vikt, eller eventuellt enklare redskap. HIIT är en kombination av att anstränga sig till max och sedan vila mellan varven….
Vi undviker övningar med hopp, eller erbjuder alternativ för den som inte kan eller vill ha hopp under sin träning. Intervallerna är normalt 20-30 s långa men kan vara längre. Passen ger både förbättrad idrottskapacitet, kondition och förbättrad fettförbränning.

Passets längd:
60 min

Styrka i grupp

Träning i grupp med skivstång och lösa vikter. I takt till musik arbetar vi genom alla muskelgrupper.
Innehåller ingen uppvärmning, så kom gärna uppvärmd.

Passets längd:
50 min

Cirkel-fys

Ett pass där vi blandar styrke och konditionsövningar som i HIIT passen, men på olika stationer som vi rör oss mellan. Övningarna görs både med och utan redskap och vikter.

Passets längd:
50 min

MLR – Mage, Lår, Rumpa

Träning för mage, lår (ben) och rumpa, men givetvis får även nedre delen av ryggen sig en genomgång. Vi arbetar igenom de olika muskelgrupperna till musik.

Passets längd:
60 min

Box & Kick

Träning där man använder handskar och mitsar. Slag och sparkar i intervaller.

Passets längd:
70 min

Aerobox

En typ av boxfys som är lätt att lära och samtidigt är effektiv och balanserad för bland annat coremusklerna. I passet varvas kondition med styrka efter de individuella förutsättningarna. Med gummiband tränas rörlighetsstyrka och kontroll efter samma förutsättningar. Ett högförbränningspass där upplägget tillåter att alla kan vara med.